MIDWOLDA - Het Groningse Bouwservicebedrijf Dammer heeft beslag laten leggen op de in aanbouw zijnde 'trouwboerderij' van Imca Marina. Volgens het bedrijf heeft de zangeres de rekeningen niet voldaan en heeft ze een schuld van 88.000 euro. Het beslag geldt ook de bankrekening van Marina.

Volgens haar klopt het dat ze een aantal rekeningen niet heeft voldaan. Maar daarbij gaat het volgens haar om een bedrag van .000 euro. Volgens haar heeft ze de rekeningen niet voldaan, omdat ze niet tevreden is over de kwaliteit van de werkzaamheden, die afgelopen jaar zijn verricht.

"Het dak ligt nog steeds open. Hoe kan ik mensen trouwen in een boerderij zonder dak er op? Ik vind dat ik tot nu toe erg veel heb betaald voor erg weinig werk", zo stelt ze.

Trouwkapel

Marina kocht vorig jaar een oude boerderij in Oost-Groningen die ze wil gebruiken voor bed-and-breakfast, als trouwkapel, als brasserie en voor winkels. De burgemeester heeft haar benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand om mensen te kunnen trouwen.

Ook wil ze gehandicapte kinderen laten logeren in de boerderij. Om die reden is het bouwproject gesponsord door ondernemers, die tegen kostprijs hebben geleverd.

Maar het bouwbedrijf vindt dat ingediende nota's in elk geval voldaan moeten worden. Het bedrijf daagt de zangeres voor de rechter. Zij betreurt het dat de zaak voor de rechter komt en dat ze er in onderling overleg niet uit zijn gekomen. "Maar het recht zal zegevieren. Ik heb vannacht uitstekend geslapen en maak me geen zorgen dat de rechter me gelijk zal geven. Het spijt me alleen dat het allemaal veel langer zal duren voor we mensen kunnen trouwen."