AMSTERDAM - Xander de Buisonjé en Monique Smit worden de onbetwiste winnaars van zangduel 'Just the two of us'. Daarvan is De Buisonjé overtuigd. Het duo neemt het maandag in de finale op tegen Edwin Evers en Berget Lewis, die van de jury meestal de hoogste score kregen.

Maar volgens Xander hebben zij minder fans onder het stemmende publiek. "Dus het gaat erom spannen, maar wij gaan natuurlijk winnen", zegt de zanger in De Telegraaf.

Met Monique, het 18-jarige zusje van Jan Smit, zingt Xander in de slotaflevering van het Tien-programma drie nummers: 'Fire', 'Shut up' en een rustig nummer met een 'spetterend eind'.

Verliefd

"Ik kan al wel verklappen dat we een verliefd koppel gaan spelen", zegt Xander, die verder niets kwijt wil over het laatste liedje. Evers en Lewis zingen 'One', 'De glimlach van een kind' en eveneens een liedje dat nog geheim moet blijven.

Xander vertelt dat hij en Monique zich gaan focussen op het totaalplaatje. Want Edwin Evers mag dan een goede zangstem hebben, hij kan niet dansen, vindt hij. "Het is net een zak aardappelen."

Finale

De finale van 'Just the two of us' wordt gepresenteerd door Gordon en Linda de Mol. De twee overgebleven zangduo's schakelden in eerdere afleveringen onder anderen de koppels Sonja Silva en Syb van der Ploeg, en Beau van Erven Dorens en Ruth Jacott uit.