AMSTERDAM - Britney Spears vertrouwt haar huwelijksherinneringen toe aan het papier. De 25-jarige popprinses gaat een boek schrijven over haar huwelijk met Kevin Federline. Na haar scheiding, haar programma in de ontwenningskliniek en het afscheren van haar blonde lokken heeft La Spears genoeg materiaal om een boekwerk te vullen.

Britney is alleen nog op zoek naar een uitgever voor haar proza. Naar verwachting legt haar schrijven haar geen windeieren: ze zou er zeven miljoen euro mee kunnen verdienen.

Zelfmoord

Alle gebeurtenissen uit haar turbulente leven moeten aan bod komen, maar centraal staat het leven dat ze leidde met Federline, die haar naar eigen zeggen bijna tot zelfmoord dreef. Spears en Federline gingen in november na twee jaar uit elkaar. Daarna raakten ze in een strijd verwikkeld om de voogdij over hun zoontjes Sean Preston Jayden James.

Federline kondigde vorig jaar al aan met een boek over zijn leven te komen. Hij hoopt daarmee zijn imago wat op te poetsen. Het is niet bekend wanneer het boek verschijnt.

Voor Britney is schrijven niet nieuw. In 2001 kwam een boek over haar leven uit, dat ze samen met haar moeder, Lynne Spears, had geschreven onder de titel 'Mijn eigen stem'.