AMSTERDAM - De breuk tussen prins William en Kate Middleton is veroorzaakt door de Britse kroonprins Charles. Dat zegt een collega van Middleton in de Britse krant Daily Mirror. William en Middleton maakten onlangs bekend dat ze uit elkaar zijn.

Middleton werkt als inkoopster bij de Britse kledingketen Jigsaw en had een paar dagen vrijgenomen nadat het nieuws over de breuk met prins William naar buiten kwam. Volgens de collega klapte ze uit de school toen ze weer op kantoor verscheen.

"Ze flapte eruit dat het allemaal door zijn vader kwam", vertelt de collega in de krant. "Op dat moment liet ze doorschemeren wat haar eigen gedachten zijn over de breuk tussen haar en haar prins."

Huwelijk

Diverse media berichtten dat William het gevoel had dat hij zijn vriendin ten huwelijk moest vragen, maar niet zeker wist of hij dat wel wilde. Hij zou advies hebben gevraagd aan zijn vader over de kwestie. Naar verluidt heeft Charles gezegd dat het oneerlijk tegenover Kate was om de relatie voort te zetten als hij niet met haar wil trouwen.

Kate heeft de draad van haar leventje inmiddels weer opgepakt. Niet alleen is ze weer aan het werk gegaan, ze werd ook gesignaleerd terwijl ze met haar vriendinnen het Londense uitgaansleven onveilig maakte.

Mini-jurkje

De donkerharige Britse werd gefotografeerd in een mini-jurkje van Lipsy, een onderdeel van de betaalbare Britse modeketen Top Shop. Het kledingstuk was na het verschijnen van de foto binnen een mum van tijd uitverkocht.

"Ze zou een fantastisch gezicht voor onze modelijn zijn", zegt een woordvoerder van Lipsy in de krant. "We zouden graag met haar praten over een modellencontract."