AMSTERDAM - Georgina Verbaan heeft een hoofdrol te pakken in 'Alibi', de nieuwe film van Johan Nijenhuis. Ze wordt in de romantische komedie de tegenspeelster van Tygo Gernandt. Regisseur en producent Nijenhuis hakte de knoop over de vrouwelijke hoofdrol door tijdens zijn vakantie in Amerika, meldt De Telegraaf.

Eerder deze week riep Nijenhuis de hulp in van het Nederlandse publiek, omdat hij niet kon kiezen uit vijf kandidaten die hij geschikt acht voor de rol. De kanshebbers waren Bracha van Doesburgh, Jennifer Hoffman, Georgina Verbaan, Nicolette van Dam en Birgit Schuurman.

Hoffman

De lezers van De Telegraaf zien in Jennifer Hoffman de beste kandidaat voor de rol. "Jennifer zit echter met handen en voeten gebonden aan een politieserie voor de publieke omroep", vertelt Nijenhuis, die eerder tekende voor films als 'Costa' en 'Volle maan'.

'Alibi' gaat over twee vrienden die mensen tegen betaling van een alibi voorzien. Als er een mooi meisje in het spel is, komt de vriendschap onder druk te staan.

Vriend

Het is nog niet duidelijk wie de vriend van Gernandt gaat spelen. Naar verluidt komen voor die rol onder anderen Egbert Jan Weeber en Bas Muijs in aanmerking.

De opnamen voor de film gaan in juni van start. Naar verwachting draait 'Alibi' in december in de bioscopen.