AMSTERDAM - Daniel Craig is tijdens het winkelen in Londen volledig door het lint gegaan nadat een fan ongevraagd een foto van hem had gemaakt. De Britse acteur, die James Bond speelt in de laatste film over de geheim agent, zou laaiend zijn geworden en de verbouwereerde fan de huid vol hebben gescholden.

"Ik was echt bang", zegt de 007-liefhebber in de Britse krant The Mirror. "Ik maakte alleen maar een foto, zei ik nog tegen hem."

Tirade

Maar Craig zou geen genade hebben gekend en zijn doorgegaan met zijn tirade. De acteur zou zich schreeuwend hebben afgevraagd waar zijn fan mee bezig dacht te zijn.

"Ik wil dat je die foto wist, sodemieter op", wordt hij in de tabloid geciteerd. De vriendin van Craig, producer Satsuki Mitchell, wist de woedende acteur volgens de krant tot bedaren te brengen en hem naar hun auto te begeleiden.

Bafta's

Het is niet de eerste keer dat Craig zijn zelfbeheersing verloor. In februari kreeg een verslaggever tijdens de uitreiking van de Bafta's, de Britse filmprijzen, al te maken met de botte zijde van de acteur.

Op de vraag of Craig de befaamde zwembroek van James Bond onder zijn smoking droeg, antwoordde de 39-jarige filmster dat de journalist kon oprotten.