AMSTERDAM - Hugh Grant neemt genoegen met een schadevergoeding in de zaak die hij had aangespannen tegen de Britse uitgever Associated Newspapers.

Twee van de kranten van de uitgever, Mail on Sunday en Daily Mail, hadden in februari artikelen geplaatst waarin een foute oorzaak werd genoemd van de breuk tussen Grant en zijn vriendin, miljardairsdochter Jemima Khan.

Grant schenkt de schadevergoeding, waarvan niet bekend is om hoeveel geld het gaat, aan een goed doel.

Geflirt

Volgens de kranten kwam er een einde aan de romance tussen de twee omdat Grant wel erg openlijk had geflirt met een filmproducente. Ook zou Khan het niet op prijs hebben gesteld hoe de acteur omging met het huwelijk van Liz Hurley, met wie hij bijna dertien jaar een relatie had.

Hurley trouwde eerder deze maand met de zakenman Arun Nayar. Volgens de Daily Mail zou Grant, tot groot ongenoegen van Khan, een speech houden tijdens de huwelijksceremonie.

Bonen

De 46-jarige filmster werd woensdag in Londen opgepakt door de politie. Hij werd ondervraagd nadat een fotograaf hem beschuldigde van mishandeling. Grant gooide een pot witte bonen naar de paparazzo. Op 9 mei moet hij voor de rechter verschijnen.