AMSTERDAM - Acteur Alec Baldwin heeft de hulp ingeschakeld van televisiepsycholoog Phil McGraw, beter bekend als Dr. Phil. Dat heeft McGraw onthuld aan persbureau Reuters.

Bekijk video

Baldwin heeft hem donderdag gebeld om advies te vragen over hoe om te gaan met zijn 11-jarige dochter Ireland.

De 49-jarige acteur kwam vorige week in opspraak toen een voicemailbericht aan zijn dochter uitlekte waarop hij haar bedreigde en uitschold voor hersenloos varkentje.

Lek

Baldwin vermoedt dat zijn ex-vrouw Kim Basinger verantwoordelijk is voor het lek, maar deze ontkent dat. Het stel is al jaren verwikkeld in een verwoede strijd om de voogdij over Ireland.

Dr. Phil heeft ook contact gehad met Basinger, laat hij weten. Verder noemt hij het gesprek met Baldwin lang en vruchtbaar. Overigens biedt McGraw wel vaker hulp aan beroemde Amerikanen. Zo zou hij ook de familie van talkshowhost Larry King behandelen.

Excuses

Baldwin maakt vrijdag op de Amerikaanse televisie zijn excuses aan zijn dochter in het programma The View. Daarin zegt hij ook dat zijn werk als acteur hem gestolen kan worden en dat hij zich liever richt op de verstoorde relatie met Ireland.

Schade

Zijn werkgever NBC heeft al laten weten Baldwin niet kwijt te willen uit de serie 30 Rock, waarin hij een belangrijke rol speelt. De Amerikaanse omroep verwacht geen schade aan het incident te ondervinden en zegt de acteur aan zijn contract te zullen houden.