AMSTERDAM - Een Amerikaanse vrouw heeft afgelopen weekend geprobeerd Jesse James, de echtgenoot van Sandra Bullock, te doden. Dat bevestigt een woordvoerder van de 42-jarige Amerikaanse actrice.

Bekijk video

De echtgenoot van Bullock trof de vrouw zondagochtend liggend aan op de oprijlaan van hun huis in Californië. James beval haar het terrein te verlaten, maar in plaats daarvan stapte de vrouw in haar Mercedes en probeerde ze James tot vier keer aan toe aan te rijden.

Bullock en het 10-jarige zoontje van James waren getuige van het voorval.

Aanhouden

Kort na het incident vluchtte de 46-jarige vrouw in haar auto. De politie kon haar na een intensieve zoekactie de volgende dag aanhouden. De vrouw wordt mogelijk aangeklaagd voor poging tot doodslag. Ze moet op 22 mei voor de rechter verschijnen.

Een zegsman van de politie laat weten dat James en Bullock "in orde" zijn. "De zaak ligt nu in handen van autoriteiten", aldus de woordvoerder.

De vrouw is geen onbekende van het beroemde stel. Het is al verschillende malen voorgekomen dat Bullock en James de vrouw bij thuiskomst liggend voor hun garage aantroffen, zei de politiewoordvoerder.

Stalkers

Bullock, bekend van films als Speed, Miss Congeniality en Crash, heeft in het verleden vaker last gehad van stalkers. Vorig jaar won de actrice nog een rechtzaak tegen een van haar mannelijke stalkers. Het straatverbod dat de man eerder opgelegd had gekregen werd toen met drie jaar verlengd.

Bullock en de vijf jaar jongere James ontmoetten elkaar in 2003. Na een relatie van twee jaar stapte het koppel in het huwelijksbootje. James is bekend van het televisieprogramma Monster Garage op Discovery Channel.