AMSTERDAM - Het Britse leger heroverweegt het besluit om prins Harry naar Irak te sturen. Het leger denkt dat de zoon van prins Charles "groot gevaar loopt", zo meldt The Guardian donderdag.

Bekijk video

Britse strijdkrachten hebben een van de bloedigste maanden achter de rug sinds hun deelname aan de oorlog in Irak. De afgelopen maand verloren maar liefst 11 militairen het leven. Het ministerie van Defensie laat weten dat de rol van prins Harry continu bekeken wordt.

Ontvoeren

Een hoge Britse officier liet afgelopen weekend al weten dat de 22-jarige Harry veel gevaar loopt in Irak. Volgens de Britse krant The Observer zouden Iraakse militante groeperingen verregaande plannen hebben om Harry te ontvoeren. Volgens de krant zijn in Zuid-Irak overal foto's verspreid van de prins.

In februari werd bekend dat Harry deel uit gaat maken van het prestigieuze regiment Blues and Royals. Volgens de planning zou de prins een half jaar in Irak blijven.

Opstappen

De prins heeft al vaak te kennen gegeven gewoon met zijn manschappen het veld in te willen gaan. Volgens ongeidentificeerde bronnen zou Harry zelfs uit het leger stappen als hij niet naar Irak mag.