LOS ANGELES - De Amerikaanse muziekproducent Phil Spector heeft volgens de openbaar aanklager een "rijke geschiedenis" van geweld tegen vrouwen. Dat werd gezegd bij het begin van het proces tegen Spector, die wordt verdacht van moord, zo meldt de BBC donderdag.

Bekijk video

De producent zou vier jaar geleden de actrice Lana Clarkson hebben vermoord. Clarkson (40) werd dodelijk getroffen door een kogel. Spector ontkent en houdt vol dat ze zelfmoord heeft gepleegd.

Pistool

Volgens de aanklagers was Clarkson de laatste van meerdere vrouwen die Spector misbruikte. Aanklager Alan Jackson beschreef in de rechtszaak zijn gedrag: "Hij wordt dronken, neemt een vrouw mee naar huis en bedreigt haar daar met een pistool als ze niet wil blijven."

Naar verwachting duurt de strafzaak drie maanden. Als Spector veroordeeld wordt, kan hij voor de rest van zijn leven de gevangenis ingaan. Het is nog niet duidelijk of de mediaschuwe producent ook zelf het woord gaat voeren.

The Beatles

Spector is vooral bekend van zijn zogenoemde 'wall of sound-'techniek, waar The Beatles, The Ronettes en The Righteous Brothers hits mee scoorden.