AMSTERDAM - Zijn werk als acteur kan Alec Baldwin gestolen worden. Hij heeft de Amerikaanse omroep NBC dan ook gevraagd hem uit de serie 30 Rock te schrijven, zodat hij zich kan richten op de verstoorde relatie met zijn 11-jarige dochter Ireland.

Vorige week raakte Baldwin in opspraak toen een voicemailbericht waarop hij zijn dochter bedreigde en uitschold uitlekte en over de hele wereld was te horen.

Schade

Baldwin denkt ook dat de serie schade zal ondervinden van het incident, maar NBC is dat niet met hem eens. De omroep laat weten juist graag met hem verder te willen.

Strijd

Baldwin is al jaren met ex-vrouw Kim Basinger verwikkeld in een verwoede strijd om de voogdij over zijn dochter. In een interview met het Amerikaanse programma The View zegt hij dat het bericht aan zijn dochter eigenlijk bedoeld was aan haar moeder.

"Ik heb mijn woede en frustratie bij de verkeerde persoon geuit omdat het niet mogelijk was het te doen bij degene die ik eigenlijk moest hebben. Ik besef wel dat ik daarmee fout zat."

Problemen

De 49-jarige filmster laat verder weten dat hij een paar jaar gaat uittrekken om zich te richten op de juridische problemen die hij als gescheiden man ondervindt in het contact met zijn kind.

Mogelijk komt er in het najaar een boek van hem uit over dat onderwerp. Acteren is niet meer belangrijk, zegt hij.