AMSTERDAM - Keira Knightley heeft er geen problemen mee om uit de kleren te gaan voor een film. "Ik vind het spelen van seksscènes erg bevrijdend", zo zegt de Britse actrice tegen de Britse krant The Mirror.

Knightley was 16 jaar oud toen ze voor het eerst naakt in een film te zien was. Ook voor de film Domino (2005) moest de 22-jarige actrice uit de kleren.

"Ik vind seksscènes niet moeilijk om te doen. In Domino liep ik topless in een verlaten woestijn rond met een prachtige Venuzuelaanse man. Geweldig, daar had ik veel geluk mee", aldus de Britse actrice.

Knightley voegt er aan toe dat ze liever niet heeft dat haar achterwerk in beeld is. "Ik heb geen problemen om mijn borsten te laten zien, maar ik wil altijd een stand-in voor mijn kont", aldus de actrice.

Anorexia

Dit jaar deden meerdere malen geruchten de ronde dat Knightley aan anorexia lijdt. De actrice, die een relatie heeft met acteur Rupert Friend, heeft die geruchten altijd ontkend. "Ik ben van nature erg dun", aldus Knightley.

De actrice zal binnenkort weer op het witte doek te bewonderen zijn in de film Pirates of the Caribbean: At World's End. Het derde deel van de populaire filmreeks gaat in Nederland op 23 mei in première.