AMSTERDAM - Bracha van Doesburgh en Jennifer Hoffman strijden om een rol. De actrices zijn in de race voor de vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Alibi', van Johan Nijenhuis.

Eerder waren de blondines verwikkeld in een liefdesdrama. Jennifer was jarenlang de vriendin van acteur Daan Schuurmans, tot hij verliefd werd op Bracha.

Daan verliet Jennifer. Inmiddels is ook de relatie met Bracha voorbij. Hij woont nu alleen in een appartement in Noordwijk.

Ervaring

Nijenhuis is blij dat hij niet hoeft te kijken naar wie van de actrices de meeste ervaring heeft met een gebroken hart. "Ik heb alleen gekeken naar de actrices die in Nederland het meeste talent hebben voor comedy-timing", zegt de regisseur en producent dinsdag in De Telegraaf.

Ook Georgina Verbaan, Birgit Schuurman en Nicolette van Dam zijn nog in de race om de hoofdrol.

Tygo Gernandt

Het personage moet verliefd worden op dat van Tygo Gernandt, die de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening neemt. Ook moet ze allergisch zijn voor overspel, zegt Nijenhuis.

Naar de mannelijke tegenspeler van Gernandt wordt nog gezocht. Voor die rol komen acteurs Egbert Jan Weeber, Bas Muijs, Achmed Akkabi en Jon Karthaus in aanmerking.

Vriendschap

'Alibi' gaat over twee vrienden die mensen tegen betaling van een alibi voorzien. Als er een mooi meisje in het spel is, komt de vriendschap onder druk te staan. De opnamen van de film gaan in juni van start. In december moet 'Alibi' draaien in de bioscoop.