LOS ANGELES - Actrice Milla Jovovich gaat een hoofdrol vertolken in The Winter Queen, de nieuwe thriller van regisseur Paul Verhoeven. Dat heeft productiemaatschappij Seven Arts Pictures maandag gemeld. De bedoeling is dat de opnames van de film nog dit jaar plaatsvinden.

The Winter Queen is een bewerking van het boek Azazel van de Russische schrijver Boris Akoenin. Het verhaal, dat Verhoeven heeft omschreven als "Basic Instinct in 1876", handelt om een mysterieuze vrouw die al dan niet de sleutel vormt tot de ontmaskering van een internationale samenzwering.

Scenario

De mannelijke hoofdrolspeler, die de rol van inspecteur Fandorin gaat vertolken, is nog niet bekend. Gerard Soeteman, met wie Verhoeven onder meer Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Zwartboek maakte, schrijft het scenario.

Actrice Milla Jovovich was eerder onder meer te zien in Return to the Blue Lagoon, de thrillers The Fifth Element en Joan of Arc van regisseur Luc Besson en de drie Resident Evil-films. The Winter Queen moet in 2008 in première gaan.