AMSTERDAM - Alec Baldwin heeft op zijn website verklaard waarom hij zijn 11-jarige dochter Ireland in een voicemailbericht heeft bedreigd en uitgescholden. "Ik was tot wanhoop gedreven omdat ik al jaren word vervreemd van mijn kind. Het spijt me dat ik tegenover mijn dochter door het lint ben gegaan."

Baldwin moest toezien hoe de voicemail vrijdag een eigen leven ging leiden en door media wereldwijd in zijn geheel werd uitgezonden. Uit het bericht bleek dat vader en dochter, die op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten wonen, een belafspraak hadden die Ireland voor de zoveelste keer niet was nagekomen.

"En weer sta ik voor schut als ik jou aan de telefoon probeer te krijgen", schreeuwt Baldwin zijn dochter toe. "Je bent een onbeschoft en hersenloos varkentje."

Onmin

De acteur leeft al jaren in onmin met zijn ex-vrouw Kim Basinger, de moeder van Ireland. De advocaat van Baldwin onderzoekt nu in hoeverre zij verantwoordelijk is voor het lekken van het voicemailbericht.

Ook is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van showbizzwebsite TMZ, waar het bericht al eerste was te horen. De maker van de site zegt het bandje op rechtmatige wijze te hebben verkregen. Hij vond het bericht zo nieuwswaardig, dat hij het geoorloofd vond het te plaatsen.

Spottend

De advocaat van Basinger reageert spottend op de mogelijke betrokkenheid van zijn cliënte. "Het bewijst hoezeer Baldwin de realiteit kwijt is."

De 49-jarige Baldwin schrijft verder op zijn site dat hij een normale relatie heeft met zijn dochter. Hij betreurt dat de voicemail naar de media is gelekt omdat het vooral voor Ireland erg vervelend moet zijn.

Gesteund

Ook benadrukt hij dat hij wordt gesteund door mensen die hem goed kennen. Zij zouden hem hebben gezegd dat het wel vaker voorkomt dat ouders hun geduld verliezen met hun kind.

Op 5 juni legt de advocaat van de filmster de zaak voor aan de rechter.