AMSTERDAM - Britney Spears heeft haar ellende aan niemand anders te danken dan zichzelf. Als ze de voogdij over haar kinderen kwijtraakt en haar carrière is geruïneerd, is dat haar eigen schuld. Dat vindt Jamie Spears, de vader van de popprinses.

Hij reageert daarmee in de New York Post op het ontslag van Larry Rudolph, de voormalige manager van Britney. De zangeres ontsloeg hem eerder deze week, vermoedelijk omdat ze hem de schuld geeft van de onfortuinlijke gebeurtenissen in haar leven, waaronder haar opname in een ontwenningskliniek.

De vader van Britney neemt het voor Rudolph op. "Door haar zover te krijgen naar een kliniek te gaan, deed hij iets waarvan haar moeder, vader en een team van deskundigen met honderd jaar ervaring wisten dat het nodig was", schrijft hij in een email aan de Amerikaanse krant. "Ze was volledig de weg kwijt."

Bidden

Via haar woordvoerder laat Britney weten dat ze voor haar vader bidt. "We hebben nooit een goede relatie gehad. Ik betreur het dat al de mannen in mijn leven niet weten hoe ze met de liefde van een echte vrouw om moeten gaan." Verder gaf ze door dat ze zich aan het richten is op haar werk.

Volgens een vriendin van Britney had de zangeres geen drugs in haar bloed toen ze werd opgenomen in de afkickkliniek in Malibu. Daardoor was het extra gênant dat ze zich moest laten opnemen. Wel had ze te kampen met een postnatale depressie, maar dus niet, zo wordt benadrukt, met een alcohol- of drugsprobleem.

Kaal

Ook over de reden dat Britney haar hoofd kaal schoor, wil de vriendin wat kwijt. "Haar tante was net overleden aan kanker. Ze voelde zich ontzettend schuldig omdat ze er niet voor haar kon zijn. Ze voelde zich erg ongelukkig en schoor haar hoofd kaal uit solidariteit."

Rudolph zou vooralsnog geen behoefte hebben zijn voormalige cliënte aan de schandpaal te nagelen, zegt een vriend. Hij geeft geen commentaar op zijn ontslag om een mediahype te voorkomen en Britney te beschermen tegen zichzelf. Hij wil voorkomen dat ze net zo eindigt als Anna Nicole Smith.