AMSTERDAM - De geruchten dat Madonna in Malawi is voor een nieuwe adoptie blijven aanhouden. Volgens vrienden van de popzangeres wil Madonna graag een zusje voor haar adoptiezoontje David (1).

Eerder deze week ontkende de woordvoerder van Madonna, Liz Rosenberg, nog stellig dat de popdiva in Malawi was voor een nieuwe adoptie. Volgens Rosenberg staat het bezoek van Madonna aan Malawi enkel in het teken van liefdadigheid.

Grace

Volgens verschillende bronnen wil de 48-jarige Madonna wel degelijk adopteren. De zangeres zou een 3-jarig meisje uit het Afrikaanse land, Grace, op het oog hebben. Madonna bezocht deze week samen met David en dochter Lourdes het weeshuis waar Grace verblijft. Volgens de bronnen heeft Madonna echter nog geen definitief besluit genomen.

Ophef

Vorig jaar najaar adopteerde Madonna het Malawische jongetje David Banda. De adoptieprocedure veroorzaakte veel ophef, omdat er werd gesuggereerd dat er bijzonder soepel met de Malawische regelgeving was omgesprongen nadat Madonna enkele gulle donaties aan het land had gedaan. Volgens Madonna zelf is alles volgens de regels verlopen.

Malawi is een van de armste landen van de wereld. Meer dan 14 procent van de twaalf miljoen inwoners is besmet met HIV.