AMSTERDAM - Alec Baldwin heeft zijn 11-jarige dochtertje Ireland bedreigd en uitgescholden via een voicemailbericht. Dat is te horen op de showbizzwebsite TMZ.

Bekijk video

"Je bent een hersenloos varkentje", riep de acteur begin april door de telefoon. "Dit is de laatste keer dat je me zo beledigt." Baldwin ging door het lint omdat zijn dochter de telefoon niet opnam.

Belafspraak

Uit het gesprek blijkt dat vader en dochter, die op verschillende plekken in Amerika wonen, een belafspraak hadden. "En voor de zoveelste keer sta ik voor schut als ik jou aan de telefoon probeer te krijgen", raast de 49-jarige filmster, die in 2000 scheidde van actrice Kim Basinger, de moeder van Ireland. "Dit zou je jouw moeder nooit hebben geflikt."

Ontmoeten

Om zijn dochter eens 'goed de les te lezen', dreigt Baldwin haar te komen bezoeken. "Zorg maar dat je op de twintigste klaar bent om me te ontmoeten", schreeuwt hij. Tot het bezoekje is het nooit gekomen.

Een rechter heeft Baldwin, na het horen van de opname, voor onbepaalde tijd het contact met Ireland ontzegd. Op 4 mei vindt een hoorzitting plaats, waarbij de rechter zal bepalen wat de consequenties zijn van de woede-uitbarsting.

Modder

Wie de voicemail op het internet heeft gezet, is onbekend. Sinds de scheiding van Baldwin en Basinger is door de ex-echtgenoten in de media over en weer met modder gegooid.

Basinger beweerde meermaals dat haar ex-man haar lichamelijk en geestelijk mishandeld heeft. Baldwin heeft die beschuldigingen altijd ontkend en stelt dat Basinger lijdt aan psychische problemen en een alcoholverslaving.