ARNHEM - Tom Holkenborg, ofwel Junkie XL, gaat lesgeven. De dj en componist wordt vanaf september 2007 speciaal docent Composition & Musicdesign aan het Conservatorium ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Holkenborg woont in de Verenigde Staten en komt drie keer per jaar drie dagen over naar Nederland om te doceren. De verdere lessen verzorgt hij via videoconferencing.

Junkie XL houdt zich onder meer bezig met, filmmuziek, elektronische muziek, games, commercials, soundproducing en songwriting. Hij scoorde in 2002 een internationale hit met een remix van Elvis Presley's A Little Less Conversation.

Ervaring

Holkenborg, geboren in Lichtenvoorde, zegt zich sterk verbonden te voelen met de regio waarin hij opgroeide. "De kennis en ervaring die ik de afgelopen twintig jaar heb opgedaan in de muziekwereld, wil ik graag delen met jonge mensen. Het is een eer om dit aan het ArtEZ Conservatorium te kunnen doen in de regio waar ik vandaan kom. Ik hoop de studenten te stimuleren en inspireren."

De studie Music Technology richt zich op het componeren en ontwerpen van muziek en geluid op het gebied van dance, pop, film en games met behulp van computers en studiotechniek.