AMSTERDAM - Chris Rock heeft een rechtbank in de Amerikaanse stad Georgia gevraagd om een vaderschapstest te mogen doen. De komiek wil weten of hij de verwekker is van de 13-jarige Jordan.

De moeder van de jongen, Kali Bowyer, diende vorige maand een verzoek tot een DNA-test in bij de rechtbank in Georgia. Haar verzoek werd vorige week echter afgewezen omdat Rock geen inwoner van de stad is.

De komiek wil de zaak zo snel mogelijk afhandelen en heeft daarom verzocht de test alsnog doorgang te laten vinden.

Steun

Volgens de documenten die de advocaten van Rock indienden is de 42-jarige acteur bereid bij te dragen aan het levensonderhoud, de zorg en de opleiding van de jongen. Kali Bowyer wil bewezen zien dat Rock, met wie ze vroeger herhaaldelijk het bed deelde, de vader van haar zoon is omdat ze financiële steun van hem wil.

Ze vertelde eerder vlak na de geboorte van haar zoon al contact te hebben opgenomen met de advocaat van Rock. Ze zou toentertijd niet genoeg druk hebben uitgeoefend, omdat ze toch niet verwachtte dat de komiek een rol zou spelen in het leven van haar kind.

Schulden

De 35-jarige journaliste besloot toch werk te maken van de DNA-test nadat haar zoon een epileptische aanval had gekregen. Ze is niet verzekerd en zegt schulden te hebben doordat ze de doktersrekeningen niet kan betalen.

Chris Rock is inmiddels al tien jaar getrouwd met actrice Malaak. Ze hebben twee dochtertjes: Lola van 4 en Zahra van 2 jaar.