AMSTERDAM - Britney Spears lijkt een zondebok te hebben gevonden voor haar opvallende gedrag van de laatste tijd. De voormalige popprinses heeft haar manager Larry Rudolph voor de tweede keer in korte tijd ontslagen.

Verschillende media melden dat Spears hem de schuld geeft van de onfortuinlijke recente gebeurtenissen in haar leven.

De zangeres is sinds ze in november de scheiding van Kevin Federline aanvroeg voortdurend in het nieuws met haar opvallende gedrag. Zo kon het publiek meerdere malen haar edele delen bewonderen toen ze zonder slipje uit de auto stapte, en werd zij op de foto gezet toen zij haar hoofd kaal schoor.

Behandeling

Twee keer liet zij zich in een afkickkliniek opnemen, om die na korte tijd alweer te ontvluchten. Een derde keer was zij meer succesvol en bleef zij een maand in behandeling.

Paris Hilton

De 25-jarige blondine, die bezig is met het opnemen van een nieuw album, zou het haar manager kwalijk nemen dat hij haar in contact bracht met Paris Hilton. Britney en Paris maakten begin dit jaar regelmatig samen het Amerikaanse nachtleven onveilig.

Rudolph zou Spears hebben overtuigd dat het haar imago goed zou doen om met feestbeest Paris gespot te worden. Maar Britney is het daar achteraf dus niet mee eens.

Rechtszaak

Door het ontslag van Rudolph hangt Britney nu een rechtszaak wegens contractbreuk boven het hoofd. De zangeres sloot haar manager onlangs weer in haar armen na een tijdelijke breuk, met de belofte van een langdurige samenwerking.