AMSTERDAM - De Britse tv-kok Jamie Oliver heeft een beloning van ruim 122 duizend euro uitgeloofd. Degene die helpt de dieven te vinden die de pub overvielen waar hij opgroeide en leerde koken, kan rekenen op het fikse geldbedrag. Dat laat zijn woordvoeder weten aan de BBC.

Vijf mannen, gewapend met honkbalknuppels en hamers, stalen zondag vijftienduizend euro uit de kassa en de kluis van The Cricketers, zoals de pub heet. Daarbij werd het aanwezige personeel bedreigd en een man van 80 hardhandig tegen de grond geduwd.

De pub is van de ouders van Jamie en ligt in het plaatsje Clavering, in de streek Essex. Zij waren niet bij de overval aanwezig.

Arrestatie

De 31-jarige Oliver is momenteel op zakenreis in de Verenigde Staten, maar zijn woordvoerder laat weten dat de beloning naar wie dan ook gaat die informatie heeft die leidt tot de arrestatie van de overvallers. Oliver is woedend en geschokt dat in een klein plaatsje als waar hij vandaan komt, zo veel geweld is gebruikt.

De politie zegt dat de vijf mannen zich uit de voeten maakten in een donkere auto. Er is geen bewijs dat de pub is overvallen alleen omdat Jamie Oliver er is opgegroeid.