AMSTERDAM - Jennifer Lopez en haar echtgenoot Marc Anthony slepen de Amerikaanse tabloid National Enquirer voor de rechter wegens smaad. Het blad plaatste vorige maand een artikel waarin het sterrenkoppel in verband werd gebracht met een drugsschandaal.

Daarbij stond een foto uit 2004 waarop Anthony poseert met fotograaf Michael Star, die een straf boven het hoofd hangt voor heroïnegebruik en het bezit van kinderporno.

Beleefdheid

In het artikel werd een vriend van Star geciteerd die zei dat de fotograaf en Anthony goed bevriend zijn. Volgens de advocaat van Lopez en Anthony, Paul Tweed, klopt daar niets van. De zanger zou Star niet eens als kennis beschouwen. Anthony zou uit beleefdheid met hem hebben geposeerd, net als hij dat met zijn fans doet.

Scheiding

Tweed leidde eerder met succes de zaak die Britney Spears en Kevin Federline tegen National Enquirer aanspanden. Toen beweerde het blad dat Spears plannen had om van Federline te scheiden. De tabloid maakte publiekelijk excuses. Kort daarop vroeg Spears toch de scheiding aan.

Lopez en Anthony eisen een schadevergoeding van een bedrag van zes cijfers. De zaak wordt in een Europese rechtszaal behandeld omdat de Europese wet in het belang is van sterren, in tegenstelling tot de Amerikaanse.

Omdat het artikel over Anthony ook in de Engelse en Ierse versie van de tabloid is verschenen, is het mogelijk de zaak aan een Europese rechter voor te leggen.