AMSTERDAM - Prins William heeft dit weekeinde in een nachtclub zijn verdriet verdronken. Zaterdagnacht joeg hij er zestienduizend euro doorheen, enkele uren voordat bekend werd dat hij heeft gebroken met zijn vriendin Kate Middleton. Dat schrijft de Britse krant Sunday Mirror.

Met vier vrienden zou de prins tot diep in de nacht in Londen hebben gefeest. Vele flessen Dom Pérignon zouden daarbij zijn rondgegaan. In een feeststemming was William echter niet, zo meldt een anonieme bron. "Aan het begin van de avond was hij vrolijk. Maar tegen een uur of drie ging het fout. Toen stond hij heel zielig in een hoekje."

Zondag kwam The Sun met het nieuws dat de driejarige verhouding tussen William en Kate over zou zijn. Ondanks de weigering van het koninklijk huis op de geruchten te reageren, wordt inmiddels aangenomen dat de twee niet langer samen zijn.

Volgens meerdere Britse media voelde de prins zich in een hoek gedreven door de vele speculaties over een huwelijk. De 24-jarige William zou zichzelf nog te jong vinden.