Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Ex van Herman Brood, Xandra, kan méér dan alleen jointjes draaien, Antonie Kamerling en Isa Hoes lellebellen schaamteloos in de Privé, schoonheidsoperaties zijn dagelijkse kost in tv-land, Marco en Leontine twijfelen over anticonceptie (knoop er in?), de slechte haardag van Frits Barend en baby van Ruud de Wild en Tatum krijgt idiote naam. Lees mee in de bladen van deze week:

Jointjes draaien op de bank

De ex van Herman brood in de Privé: 'Ze denken waarschijnlijk dat ik al die jaren op de bank naast Herman jointjes heb zitten draaien'. En inderdaad: dat denken we. Maar Xandra blijkt al jarenlang te werken als styliste en kledingadviseuse voor diverse tv-sterren. Op dit moment werkt ze voor het programma Idols, waar ze de kandidaten hip aankleedt. En daarmee staat ze opeens in de belangstelling, wat haarzelf ook zeer verbaast. Zelf draagt ze alleen maar zwarte kleren, maar Joel, Jamaï en Dewi worden in vrolijke kleurtjes gestoken. Ook Reinout Oerlemans en Manuela Kemp kleedt ze aan. Oerlemans? Maar die heeft toch altijd van die brave pakken en keurige merk-spijkerbroeken aan? Niet lang meer, want Xandra heeft de brave programmamaker net als klant gekregen, dus wie weet transformeert Reinout tot ruige Rocker. Manuela kleedt ze al langer en de blonde 'Maan' en donkere Xandra hebben een beetje dezelfde smaak. Toch blijft het ons verbazen dat de vrouw die jarenlang met ras-junk Herman Brood heeft samengeleefd een gewone baan heeft.

Lellebellen

Ook altijd gedacht dat acteur Antonie Kamerling een 'wild thing' was? Zo eentje die zich niet liet paaien voor reclames of schnabbels? Nou, niets is minder waar. Met vrouw Isa Hoes en zoontje Merlijn is het gezinnetje maar liefs 8 (!) pagina's lang te bewonderen in Privé. Hij verkoopt daar zijn hele familieleven voor een gratis reisje van Club Med naar Florida. Want dat is op alle foto's en in alle bijschriften duidelijk te lezen: dit familiegeluk wordt mogelijk gemaakt door Club Med. Nou, in ons stuk staat ook twee keer de naam Club Med genoemd. Nu zelfs drie keer. Mogen wij nu ook gesponsord op vakantie? Wel een beetje jammer van Isa en Antonie, zo te lellebellen in 's Neerlands grootste roddelblad. Gaan de zaken zo slecht dat ze het geld nodig hebben? Nou nee, lezen we. Antonie gaat weer een film maken, ditmaal een Amerikaanse, en Isa gaat door met Rozengeur en Wodka Lime en ook een tv-programma over film. En natuurlijk de eeuwig terugkomende vraag: komt er een tweede kind? Het antwoord: nog even niet. Ze zijn nog te druk. Maar misschien ooit wel, verklapt Isa.

Knoop erin!

Laat hij er een knoop in leggen of gaat zij aan de klemmetjes? Wat dit voor vieze praatjes zijn? We hebben het over de sterilisatie van Marco Borsato of Leontine. Want wie van de twee gaat onder het mes, vraagt men zich bij Party af? Op de cover staat 'Borsato drama: Redt operatie Leontine?'. Maar als het we artikel lezen blijkt dat het geheel en al uit de lucht is gegrepen. De redactie vraagt zich alleen af of het gezin nu compleet is en hoe men zich de anticonceptie voorstelt? Want Leontine's lijf is 'op' na haar drie zwangerschappen zo kort achter elkaar (kind 3 werd al verwekt toen kind nummer 2 pas 5 maanden jong was!). Ze moet voorlopig maar geen kinderen meer krijgen, hadden de artsen haar geadviseerd. Genoeg reden voor Party om een sterilisatie voor te stellen. En dan natuurlijk the question: gaat hij of zij 'voor de bijl'? Maar wat is er mis met de pil? Of is Party een ouderwets katholiek blaadje en is anticonceptie een vies woord dat niet mag?

Onder het mes

Bij de Borsato's zijn ze er nog niet uit, maar zowel bij Party als Privé staan uitgebreide reportages van schoonheidsoperaties. Echt héél onsmakelijk. Zowel Bruni Heinke als Rob Fruithof als Bart Bosch gingen onder het mes. De heren lieten hun oogleden liften, Bruni haar wangetjes straktrekken. Bruni en Rob deden dat -ongetwijfeld dik gesponsord- in een kliniekje in Zuid Afrika en gingen daarna, met pleisters en al, nog lekker op vakantie. Je ziet wat pleisters en blauwe ogen, maar dat is nog wel te doen. Bart Bosch daarentegen staat in Party met gruwelijke close-up foto's van opengesneden oogleden. Echt walgelijk, de vellen hangen er bij. Alsjeblieft: we betalen geen 1,55 Euro voor dit soort bloederige reportages. Voor dat geld willen we roddels. Vette roddels. En geen vette oogleden, vette onderkinnen, vette wangen of wat dan ook waar in wordt gesneden. Bah!

Haar-egel

Lollig: Tom Sebastian, die langharige rechterhand van Patricia Paay, mag in Story zijn zegje doen over kapsels. Hij geeft commentaar op het haar van Beatrix (Ik heb het al opgegeven), André Rieu (de Mozart-look), Jan Peter Balkenende (Mijn handen jeuken). Wij wisten niet dat deze langhaar humor had? Maar dit vinden we echt een topper: bij Frits Barend zegt hij 'Dit haar is zeker niet makkelijk. Het behoeft goede verzorging. Nu lijkt hij op een deur-egel' (zo een waar je je voeten aan afschraapt). Ha, ha, mag Tom Sebastian volgende week weer terugkomen? Een beetje lol kunnen we wel gebruiken.

Baby-speeltje

Ruud de Wild en Tatum Dagelet hebben een dochtertje. Natuurlijk heeft het meisje geen gewone naam, want het paar wil altijd 'lekker gek' doen. Vandaar dat het arme wicht Toy Travis is genoemd. Tatum had geen makkelijke bevalling, maar natuurlijk: eind goed, al goed. Het kind is gezond en pappa Ruud heeft na het drama dat hij meemaakte weer een zonnestraaltje in zijn leven. Hij maakte van dichtbij de moord op Pim Fortuijn mee en raakte daarvan in een depressie. Nu maar hopen dat Toy Travis niet depressief wordt als ze oud genoeg is om zich te realiseren dat ze een idiote naam heeft.