AMSTERDAM - Een slechte timing betekende het einde van de relatie tussen prins William en Kate Middleton. "Ze hebben elkaar vijf jaar te vroeg ontmoet", vertelt een vriend van de Britse prins aan The Sunday Times. "De timing was verkeerd."

De 24-jarige William zou vorig weekend een einde hebben gemaakt aan zijn driejarige relatie met Kate, zo meldde de Britse tabloid The Sun zaterdag. Dat het Britse koningshuis de geruchten niet ontkent, wordt alom gezien als een impliciete bevestiging.

Media

Anders dan The Sun beweert, zou de break-up niets te maken hebben met de grote media-aandacht die de relatie opwekte. "Het zijn niet de media geweest", legt een vriend uit. "En het heeft ook niets te maken met zijn verplichtingen aan het leger. William moet gewoon een beetje van zijn leven kunnen genieten."

Jong

De groeiende speculaties over een aankomend huwelijk, zouden William zenuwachtig hebben gemaakt. "Ze zijn zo jong", stelt de bron. "Misschien dat ze over vijf of tien jaar weer bij elkaar komen. In ieder geval blijven ze vrienden voor het leven."

William en Kate zagen elkaar de laatste tijd maar weinig, omdat William in Dorset tanktrainingen volgde. Als fotografen hem in het uitgaansleven aantroffen, was dat vaak zonder Kate. Eind vorige maand publiceerde The Sun een foto waarop was te zien hoe de prins naar de borst grijpt van een Braziliaanse studente.