AMSTERDAM - Jan Jaap van der Wal heeft spijt van de opmerking die hij maakte over Brabanders. De komiek schreeuwde tijdens een optreden op Paaspop dat Brabanders geen humor hebben. Volgens van der Wal kwam dat door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Het was een onzinnige opmerking", schrijft hij op zijn fansite.

Tijdens zijn optreden ergerde hij zich naar eigen zeggen aan de band Terror, die voor geluidsoverlast zorgde.

Filmen

Bovendien stoorde hij zich aan het feit dat hij ongevraagd werd gefilmd door een cameraploeg van omroep Brabant. "Ik dacht, wie zijn die mensen, en wat gaan ze uitzenden? Ik ben heel zuinig op mijn materiaal, als ze gewoon hadden gevraagd of ze een sfeerimpressie mochten filmen, dan was er niets aan de hand geweest."

De cabaretier schreeuwde daarom ook hard 'niet filmen' tijdens zijn optreden en liet zich de opmerking over Brabanders ontvallen. De regionale omroep zond de beelden uit.

De 27-jarige Van der Wal laat verder weten graag nog eens op Paaspop op te treden maar dan in stilte en met bewaking. Hij rondde vorige maand zijn derde solovoorstelling genaamd BSUR af. Van der Wal werd bij het grote publiek bekend door zijn medewerking aan het satirische programma 'Dit was het nieuws'.