Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Prins Maurits een potje stond te vozen, Mariska Hulscher vlucht uit Amsterdam, lieve Chantal Janzen woest was om haar vriendje, Emile Ratelband's gezonde ratelslang en de geheime ijdelheid van onze BN-mannen. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Vrijersvoeten

In Story een artikel over prins Maurits die op vrijersvoeten zou zijn geweest. Terwijl Marilène thuis bij de koters was, ging de prins uit zijn bol in een disco. Diep in de nacht (of vroeg in de ochtend) maakte een bezoeker met zijn mobiele telefoon een paar pikante foto's van de feestende prins. Hij zou erg intiem zijn geweest met een jong meisje van tussen de 18 en 25 jaar. Omdat Story de foto's niet mag publiceren (er is een verbod op 'snapshots' vanwege de privacy), hebben ze er een tekening van laten maken. Het ziet er inderdaad erg gezellig uit, die twee zo bijna zoenend. Volgens een ooggetuige gedroeg de prins zich de hele avond als een 'vrijgezel op jacht', met deze (bijna?) kus als trofee. Story vindt het gedrag erg pikant, maar vooral balen ze er van dat ze de foto niet mogen publiceren. Die heeft immers nieuwswaarde, omdat iedereen weet dat de prins netjes getrouwd is. Een officiële reactie van Maurits zat er helaas niet in, maar misschien moet hij thuis toch even iets uitleggen aan Marilène.

Vertrek of vlucht?

Voor presentatrice Mariska Hulscher is het de laatste tijd niet makkelijk geweest. Na haar 'flitshuwelijk' van 2 maanden viel de hele vaderlandse media over haar heen. Vooral ook omdat ze de huwelijksreportage voor veel geld had verkocht aan een tijdschrift. Dat blad lag nog in de winkel terwijl zij al gescheiden was! Geen enkele omroep wil Mariska meer hebben, en zodoende klust ze wat bij met een eigen bedrijfje in coaching. De presentatrice beweert bij hoog en bij laag dat ze nooit in een dalletje heeft gezeten en dat het allemaal prima met haar gaat. Maar nu lezen we in Story dat ze heeft besloten uit Amsterdam te vertrekken. Haar huis is verkocht en de brunette is op zoek naar een woning ergens buiten Amsterdam. 'Ik wil gewoon lekker naar buiten toe' meldt ze heel flink. Hoe stoer Mariska zich ook voordoet, het lijkt verdacht veel op een vlucht uit de hoofdstad, waar iedereen haar en vooral haar verleden kent.

Alwéér een nieuwe?

Musicalster Chantal Janzen staat te boek als een lief, schattig, vrolijk meisje. Maar recentelijk was de blonde ex van Johnny de Mol toch echt even heel kwaad. Na Johnny was ze een tijd vrijgezel, totdat ze een relatie kreeg met acteur Roel Kyvelos. Toen dat uitging, vond ze een nieuwe liefde in een jeugdvriendje. Van diverse kanten kreeg ze echter het verwijt al een paar maanden na Roel alweer een nieuwe relatie te hebben. Was dat niet wat snel? 'Hoezo 'alweer'?' briest ze in Privé. 'Het is toch normaal dat je weer verliefd kunt worden?'. Chantal is volgens eigen zeggen juist heel zorgvuldig met haar relaties omgesprongen. Eerst maakte ze het netjes en zonder ruzie uit met Roel en pas drie maanden later kreeg ze wat met haar nieuwe lover. Privé gunt de blondine in elk geval alle liefde van de wereld. Zo'n jonge, mooie meid mag van het roddelblad best weer lekker verliefd zijn. Met die 'officiële' toestemming zal Chantal blij zijn.

Lachen om Ratelslang

Voor in Party staat altijd een 'hap-snap' rubriek met korte artikeltjes. Deze week moet de redactie veel pret hebben gehad met het samenstellen er van. Het staat namelijk vol ondeugende en semi-grappige teksten. Zo brak acteur René van Kooten zijn enkel en noemt Party dat 'klote voor van Kooten', Idols-Jim Bakkum ontwerpt kleding en daar staat 'Krijg de kleren' boven. 'Binnenkort zijn ook handschoenen van Kelly te verwachten, want die heeft een gat in haar hand' giert de redactie om zichzelf. En Emile Ratelband, die over een tijdje voor de zesde keer vader wordt, beschikt over een 'heel gezonde ratelslang' in zijn broek. Ha, ha, ha, wat een meligheid. De lollige rubriek is zeker gemaakt toen de redacteuren al een wijntje of wat ophadden?

IJdele mannen

In de showbizz zijn niet alleen de dames ijdel, lezen we in Weekend. De heren snoepen ook regelmatig van de Botox. Ook een dieetpilletje en operatie op z'n tijd zijn niet ongewoon. Zo weten we allemaal dat Gerard Joling 'nieuw haar' heeft. Maar de zanger heeft ook Botox gespoten voor een glad gezicht. Collega-zanger Gordon viel recentelijk ruim 30 kilo af, en volgens het blad heeft hij gebruik gemaakt van afvalpillen. Of het die van beauty-diva Connie Breukhoven zijn, is niet bekend, de zanger houdt zijn lippen stijf op elkaar. Mooimaker Leco van Zadelhoff slikt volgens Weekend wèl Connie's pillen, maar dan om meer haar te krijgen. De top-visagist zou een aanmerkelijk vollere bos hebben dan vroeger. De hoofdprijs gaat echter naar Marco Borsato. Drie operaties moesten zijn flaporen rechtzetten, zijn tanden zijn rechter en witter en Weekend fluistert dat hij recentelijk ook een ooglidcorrectie heeft gehad. 't Kost wat, maar dan heb je ook wel wat, in dit geval. De zanger transformeerde van onooglijk lelijk snorrenmannetje tot de vrolijke krullenbol die hij nu is.