AMSTERDAM - De nummers op het nieuwe album 'Dignity' van Hilary Duff zijn geen steek onder water naar Nicole Richie. Dat zegt Hilary in een interview met het Britse persbureau Reuters.

Richie heeft een relatie met de ex van Hilary, Joel Madden. De socialite zou daarom het mikpunt zijn van spot in enkele nieuwe nummers van Duff.

Daten

De 19-jarige Hilary vertelt dat ze geen problemen heeft met de huidige vlam van haar ex. "Ik heb het met hem uitgemaakt en ik ga er vanuit dat hij met andere mensen uitgaat", zegt ze. "Ik ken haar niet en ik wil niet dat ze denkt dat ik haar haat omdat ze met mijn ex-vriend omgaat. Ik zal ook met andere jongens gaan daten."

Diverse media speculeerden vooral over de nummers 'Dignity' en 'Gypsy woman'. Duff vraagt zich in 'Dignity' af waar de waardigheid van de persoon over wie ze zingt is gebleven. "De krant van morgen komt bijna uit, dus kus hem maar snel, de camera's flitsen al", zingt ze.

Verleiden

In 'Gypsy woman' zou Duff Joel aanvallen omdat hij zich heeft laten verleiden. "Ze laat je geloven dat jij haar hebt veroverd, maar dat is maar een truc", luidt de tekst. "Ze heeft altijd een grimas op haar gezicht, want ze kent geen schaamte. Ze geniet van de roem."

'Dignity' gaat volgens Hilary niet over Nicole, maar over mensen die volgens de zangeres veel in Los Angeles zijn te vinden. "Mensen die denken dat je de gaafste persoon op deze aarde bent omdat je een bepaalde tas hebt", legt ze uit.

Affaire

'Gypsy woman', dat Hilary samen met haar zus Haylie schreef, zou gaan over de vrouw die een affaire had met de vader van de meisjes. "Dat nummer betekent veel meer voor mij dan Nicole Richie."