AMSTERDAM - De vriendin van Leonardo DiCaprio is niet zwanger. Dat zegt de woordvoerder van de acteur tegen het Amerikaanse blad Us Weekly naar aanleiding van het bericht dat het stel in de herfst hun eerste kindje verwacht.

De Britse krant The Mirror meldde donderdag dat het stel dolblij is met het de komst van de baby, waarop andere media het nieuws overnamen.

Het is niet voor het eerst dat melding wordt gemaakt van een zwangerschap alleen omdat iemand in wijdvallende kleding verschijnt. De 21-jarige Bar Rafaeli, die van beroep model is, zou vorige maand een loszittend topje hebben gedragen in een nachtclub in Las Vegas. Dat was voor The Mirror aanleiding genoeg om van een zwangerschap te spreken.

Huwelijk

Omdat de geruchtenstroom over een huwelijk tussen de twee al volop op gang was, was het brengen van het babynieuws een kleine stap.

De woordvoerder van DiCaprio noemt de zwangerschap 'bullshit' en 'honderd procent gebaseerd op onzin'. De acteur en zijn Israëlische model zijn vijftien maanden samen.