AMSTERDAM - Daphne Bunskoek heeft onlangs een fikse aanvaring gehad met RTL Boulevard-coryfee Albert Verlinde. Dat meldt weekblad Privé. Volgens ingewijden is Bunskoek de persoonlijke strijd van Verlinde tegen zogeheten 'weigerambtenaren' beu.

Vorige maand liet de presentator weten in actie te komen tegen de passage in het nieuwe regeerakkoord waarin ambtenaren van de burgelijke stand wordt toegestaan te weigeren een homohuwelijk te sluiten. Verlinde riep samen met de hoofdredacteur van de Gay Krant bekende Nederlanders op een petitie te tekenen.

Verlinde besteedde in de uitzendingen veel tijd aan zijn persoonlijke campagne. Volgens het roddelblad was Bunskoek het op een gegeven moment beu en liet ze woedend weten niet langer aan de politieke strijd van haar collega mee te doen.

Huis

"Bunskoek was er zelfs zo kláár mee, dat zij haar spullen pakte en naar huis ging", zo meldt het weekblad. Een van de vaste invallers zou zijn opgetrommeld om de uitzending te redden.

Rick Nieman

Verlinde lag onlangs nog in de clinch met een andere RTL-collega. De presentator noemde nieuwsman Rick Nieman gefrustreerd, nadat Nieman kritiek had geuit op de werkwijze van Verlinde. "Dat Albert zijn eigen shows aankondigt en verkoopt vind ik nogal dubbel", aldus de journalist.

Ook liet Nieman weten de beloning van Verlinde buiten alle proporties te vinden. "Albert Verlinde, hoorde ik, krijgt bij RTL meer salaris dan alle nieuwslezers bij elkaar."