LOS ANGELES - Justin Timberlake was zo bezorgd over Britney Spears dat hij haar heeft opgebeld. Dat vertelde de Amerikaanse zanger onlangs op een persdag voor de film 'Shrek the third', waarin hij de stem van de rebelse Artie heeft ingesproken.

Bekijk video

"Ze is een fantastische vrouw en ik steun haar", wordt de 26-jarige Timberlake geciteerd door het Amerikaanse tijdschrift People. "Het lijkt erop dat ze alles weer onder controle heeft."

Kaalscheren

Spears werd onlangs uit een afkickcentrum in Malibu ontslagen nadat ze haar programma succesvol had afgerond. De popprinses kwam in de kliniek terecht na een aantal zenuwinzinkingen, met als hoogtepunt het kaalscheren van haar hoofd.

Justin en Britney kennen elkaar van het kinderprogramma The Micky Mouse Club, waarin ze allebei speelden. De twee hadden later vier jaar een relatie, die in 2002 ten einde kwam. Spears heeft inmiddels een huwelijk met Kevin Federline achter de rug, waaruit twee zoons werden geboren.

Vrijgezellenbestaan

Timberlake is sinds januari weer vrijgezel, nadat hij en Cameron Diaz na een relatie van bijna vier jaar uit elkaar gingen. Volgens de ster heeft het vrijgezellenbestaan voor- en nadelen.

"Het voordeel is dat je niet meer zo veel ruzie hoeft te maken, maar daar staat tegenover dat je steeds meer tegen jezelf gaat praten", legt hij uit.

Confrontatie

Op de persdag van 'Shrek the third' was ook zijn negen jaar oudere ex-vriendin aanwezig. Diaz sprak voor de derde keer de rol van prinses Fiona in. Het is niet bekend of er een confrontatie tussen de twee heeft plaatsgevonden.

Naar verluidt zag Cameron in januari nog groen van jaloezie toen ze haar voormalige geliefde op een feestje zag kletsen met actrice Jessica Biel, met wie hij volgens verschillende media momenteel een romance heeft.

'Shrek the third' draait vanaf 21 juni in de Nederlandse bioscopen.