AMSTERDAM - Mimoun Oaïssa heeft zich teruggetrokken uit een nieuw filmproject van Johan Nijenhuis. De regisseur kon het niet met hem eens worden over het script van 'Alibi', zo vertelt Nijenhuis aan Novum Nieuws. "Het is een komedie, en iedereen heeft een ander gevoel voor humor", licht de filmmaker toe.

De 32-jarige Oaïssa, die eerder speelde in 'Shouf shouf habibi!', zou samen met Tygo Gernandt in de romantische komedie te zien zijn, over twee vrienden die mensen tegen betaling van een alibi voorzien. Als er een mooi meisje in het spel komt, wordt de vriendschap onder druk gezet. "Mimoun wilde dat het een soort buddymovie zou worden", zegt Nijenhuis. "Ik wilde juist meer nadruk leggen op de liefde."

Nijenhuis, die bioscoophits als 'Costa!' en 'Zoop in Afrika' regisseerde, moet nu op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler. "We hebben nog geen idee wie het wordt", zegt hij. Enige haast is geboden, aangezien de opnamen in juni van start gaan. Ook de vrouwelijke hoofdrol is nog niet gecast.

Alibi's

Hoofdpersonages Rick en Joris verzorgen alibi's voor klanten. "Bijvoorbeeld wanneer iemand wil vreemdgaan of geen zin heeft op bezoek te gaan bij zijn schoonmoeder", verklaart Nijenhuis. "Ze doen zich bijvoorbeeld voor als arts of als brandweerman om te verklaren waarom iemand ergens niet kan zijn."

'Alibi' moet in december in de bioscoop te zien zijn.