AMSTERDAM - Vrijdag wordt duidelijk wie de voogdij krijgt over de dochter van de onlangs overleden Anna Nicole Smith. Dan bepaalt de rechter wie de opvoeding van het meisje op zich mag nemen.

Dinsdag werd bekend dat de ex-vriend van Smith, Larry Birkhead, de vader is van het zeven maanden oude meisje. Howard Stern, de laatste partner van Smith, heeft laten weten niet voor de voogdij te gaan vechten.

Uitslag

Stern stond op het geboortecertificaat geregistreerd als vader van Dannielynn en zorgde voor haar na de plotselinge dood van de ex-playmate. Hij zei dat hij van het meisje hield ondanks de uitslag vaderschapstest, maar dat hij niet dwars zou gaan liggen als Birkhead de voogdij opeist.

"Ik ben heel erg teleurgesteld, maar dat verandert mijn gevoelens voor Dannielynn niet."

Blij

Na de uitslag was Birkhead opgelucht en blij. "Ik zei het toch", riep hij enthousiast. "Ik ben klaar voor het vaderschap, ik heb ook neefjes en nichtjes." De moeder van Smith, Virgie Arthur, zei blij te zijn dat het meisje nu haar echte vader kan leren kennen.

Smith stierf in februari op 39-jarige leeftijd na een overdosis medicijnen in een hotelkamer in Florida. Het staat nog niet vast wat er met haar nalatenschap gebeurt.