AMSTERDAM - Larry Birkhead verwekte de baby van de onlangs overleden Anna Nicole Smith. De ex-vriend van de voormalige playmate kreeg dinsdag te horen dat hij de biologische vader is van de zeven maanden oude Dannielynn. Dat werd bekendgemaakt na een besloten hoorzitting.

Bekijk video

De 34-jarige fotograaf was blij verrast met het nieuws. "Mijn baby zal snel naar huis komen", jubelde hij. Een expert in genetica verklaarde na de hoorzitting aan de pers dat een DNA-test Birkhead als vader aanwees.

Tegenhouden

Howard K. Stern, die officieel als vader staat geregistreerd, probeerde begin deze maand nog de bekendmaking van de testresultaten tegen te houden. Toen de rechter zijn bezwaar weinig kans van slagen gaf, legde hij zich bij situatie neer.

Stern, die een relatie had met Smith ten tijde van haar dood, gaf aan niet voor de voogdij te willen vechten, als het kindje niet van hem zou blijken te zijn.

Verwekt

Birkhead was niet de enige die het vaderschap van Stern betwistte. Ook prins Frederic von Anhalt, de man van Zsa Zsa Gabor, beweerde Dannielynn te hebben verwekt.

Van de drie mannen en de baby werd vorige maand genetisch materiaal afgenomen. De uitslag, die naar verwachting vorige week zou worden onthuld, liet op zich wachten.

Dood

De ex van Smith wilde al eerder aantonen dat hij de vader is van Dannielynn. In januari besloot een rechter dat het voormalige naaktmodel en haar dochtertje DNA-materiaal moesten afstaan voor een vaderschapstest. Door de plotselinge dood van Smith, die altijd heeft volgehouden dat Stern de baby verwekte, kwam het toen niet tot een test.

Miljoenenkapitaal

Als Birkhead de voogdij voor het meisje weet te bemachtigen, maakt hij kans op een miljoenenkapitaal. Tot aan haar dood was zijn ex-vriendin verwikkeld in een rechtszaak met de kinderen van haar overleden echtgenoot J. Howard Marshall II.

In 1994 trouwde de toen 26-jarige blondine met de 89-jarige olietycoon. Toen Marshall dertien maanden later overleed, liet hij een vermogen achter van meer dan één miljard euro.

Medicijnen

Smith, die eigenlijk Vickie Lynn Hogan heet, overleed op 8 februari aan overdosis medicijnen. Zij had tenminste negen middelen ingenomen, waaronder een zwaar slaapmiddel.