AMSTERDAM - Het ziet ernaar uit dat Monique Smit snel de opnamestudio induikt voor een eigen cd.

Op de vraag of de platenmaatschappijen al in de rij staan voor de deelneemster aan 'Just the two of us', zegt het zusje van Jan Smit: "Ja, met de platenmaatschappijen gaat het goed. We zoeken alleen nog een producer."

De 18-jarige Volendamse hoopt dat haar zangcarrière dankzij het Tien-programma van de grond komt.

Kans

Moeder Smit heeft dus binnenkort waarschijnlijk twee nachtegaaltjes met een platencontract op de bank zitten. Gerda houdt zich echter op de vlakte "Ik kan er nog niets over zeggen. Daar is het nog te vroeg voor."

De nuchtere Volendamse vindt het niet gek dat haar dochter in de voetsporen treedt van zoonlief Jan. "Nee, het went wel. Ik kijk er niet meer van op." De moeder van Monique en Jan zegt blij te zijn voor haar dochter, 'want ze wil het zo graag en ze krijgt nu de kans'.

Geruchten

Of het dezelfde platenmaatschappij als die van broerlief Jan betreft is nog onduidelijk. Een woordvoerder van Artist & Company wil de geruchten rond een platencontract voor Monique bevestigen noch ontkennen.

Volgens de woordvoerder van de platenmaatschappij wil de manager van Monique, Jaap Buys, eerst het Tien-programma afmaken en dan een besluit nemen over de muzikale toekomst van het zusje van Jan.