APELDOORN - Jim Bakkum is vrijdag 13 april weer te zien als Danny Zuko in Grease, aldus een woordvoerder van producent V&V Entertainment dinsdag.

Bekijk video

Het is de eerste keer dat hij weer op het podium staat sinds het ongeval tijdens de musical op 25 februari in Almere, waarbij hij een hersenschudding en een scheur in zijn schouderblad opliep.

Hand

Bettina Holwerda is nog niet in staat om Sandy te spelen. Het herstel van haar op meerdere plaatsen gebroken hand duurt nog enkele weken.

Tijdens de voorstelling in Almere kwam de auto waarin Bakkum en Holwerda zaten bijna vier meter lager in de orkestbak terecht. Holwerda kon eruit springen, Bakkum belandde onder de auto en werd er door een medespeler onder vandaan gehaald.

Vervangers

Na het ongeluk werden enkele voorstellingen in Carré in Amsterdam afgelast. Daarna was Grease weer te zien met vervangers William Spaaij en Madelon van der Poel.

Balen

Bakkum heeft een dubbel gevoel over zijn rentree. "Ik ben blij om weer te kunnen en mogen spelen, maar baal tegelijkertijd als een stekker dat het zonder Bettina is. We hadden, na alles wat we hebben meegemaakt, graag weer met zijn tweeën op het toneel gestaan."

Over het ongeluk liet de zanger dinsdag weten: "Het zal wel gek zijn om straks weer in de auto te gaan zitten, wetende wat er in Almere is gebeurd. Maar gelukkig kan ik het allemaal navertellen en er nu grappen over maken. En het is een cliché, maar 'the show must go on'."

Bakkum gaat niet meteen alle voorstellingen spelen. Spaaij blijft ook Danny spelen en binnenkort is ook acteur Levi van Kempen voor het eerst te zien in de rol.

De voorstelling van vrijdag is in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn.