AMSTERDAM - Dreetje, het zoontje van André Hazes, speelt mogelijk zijn vader als jongeman in de musical over de volkszanger. Dat oppert Rachel Hazes dinsdag in De Telegraaf.

"Het zou toch prachtig zijn als Dre zijn vader zou kunnen spelen." De weduwe van de zanger tekende onlangs een contract met Joop van den Ende, die de musical in september 2009 op het podium wil brengen.

Audities voor de rol van de in 2004 overleden Hazes moeten na de zomervakantie van start gaan. "Ik wil iemand met een authentiek accent en die befaamde snik", vertelt Van den Ende in de ochtendkrant. "Uiterlijk kun je met kunstgrepen veel oplossen. Je kunt iemand ouder of dikker maken, maar het gaat om de stem."

Liedjes

De muziekproductie zal ongeveer 24 liedjes tellen, waarin het roerige leven van de muzikant wordt verteld. Rachel vindt het belangrijk dat ook de minder mooie kanten van zijn leven aan bod komen. "Het waarom van zijn drinken, bijvoorbeeld", legt zij uit.

"Dat wat hij me op het laatst verteld heeft over het misbruik in zijn jeugd. Het complete beeld komt op het podium, geen zoetsappig plaatje."