AMSTERDAM - Beyoncé weet wat hard werken is. De voormalige voorvrouw van Destiny's Child heeft in twee weken tijd acht clips opgenomen. De video's zijn te bewonderen op haar nieuwe dvd 'B'day anthology video album'.

Volgens de 25-jarige zangeres vereiste het een goede voorbereiding om de klus te klaren. "Ik kende alle danspasjes voordat we begonnen met filmen", vertelt ze. "Ik wist al hoe ik mijn haar zou dragen, welke look ik bij elke clip zou hebben, welke make-up ik zou dragen. En ik had alle kleding al gepast."

Vernieuwend

Beyoncé zegt het belangrijk te hebben gevonden om vernieuwend te zijn in de video's. "Ik wilde geen dingen maken die ik al had gedaan", legt ze uit. "Sommige clips zijn daarom in zwart-wit, anderen zijn gedraaid met Super 8. Sommigen hebben heel heldere en levende kleuren en anderen zien er juist een beetje retro uit."

Verkleedpartijtjes

Ondanks het harde werken heeft Beyoncé genoten van de opnamen. "Ik houd van mode. En van verkleedpartijtjes. Het was alsof ik allemaal verschillende personages mocht spelen."

Wereldtournee

De artieste start dinsdag in Tokio met een wereldtournee. Daarin wordt ze bijgestaan door een band die geheel bestaat uit vrouwen die ze zorgvuldig heeft uitgekozen.

"Ik ben verliefd op optreden", zegt Beyoncé. "Ik vind het heerlijk om te toeren en de fans te zien die ik inmiddels al bijna tien jaar heb."

De popdiva doet ook Nederland aan. Op 18 mei staat Beyoncé in de Rotterdamse Ahoy.