AMSTERDAM - Een strafvermindering van drie maanden gaat Gary Glitter niet ver genoeg. Hij heeft opnieuw om vervroegde vrijlating gevraagd. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

De voormalige rocker zit in Vietnam een gevangenisstraf van drie jaar uit wegens kindermisbruik. In augustus volgend jaar wordt de Brit vervroegd vrijgelaten ter gelegenheid van het Vietnamese Nieuwjaar, waarbij het traditie is dat gevangen die zich goed hebben gedragen worden vrijgelaten.

Maar voor Glitter, die zegt onschuldig te zijn, kan zijn vrijlating niet vroeg genoeg komen. Via zijn advocaat probeert hij volgende maand al in aanmerking te komen voor een generaal pardon.

Het is dan de Vietnamese vrijheidsdag, waarop wordt gevierd dat er dertig jaar geleden een einde kwam aan de Vietnamoorlog. De mogelijkheid bestaat dat ook dan gevangenen amnestie krijgen.

Baan

De 62-jarige Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd is, maakt het goed, zegt zijn advocaat. De rocker verkeert in goede gezondheid en heeft een baan waarbij hij bomen moet kappen.