AMSTERDAM - Edwin de Roy van Zuydewijn wordt niet het nieuwe gezicht van RTL 5. Dat heeft een woordvoerster van de zender donderdag verklaard. In Metro zei De Roy van Zuydewijn donderdag het metamorfoseprogramma 'Dames in de dop' te gaan presenteren.

"Ik ben al zes weken met RTL in gesprek en de scripts liggen op mijn bureau", vertelt hij. "Maar ik heb de afspraak met RTL dat zij het bericht naar buiten brengen."

De televisiezender ontkent dat het voormalige lid van het koningshuis het programma gaat presenteren. "We hebben een aantal gesprekken gehad, en hebben tijdens het laatste gesprek besloten niet met De Roy van Zuydewijn in zee te gaan", zegt de woordvoerder.

Zij wil niets kwijt over de reden om de beoogde samenwerking te stoppen. "Dat is iets tussen de zender en meneer De Roy van Zuydewijn."

Margarita

De Roy van Zuydewijn werd bekend door zijn huwelijk in 1998 met prinses Margarita de Bourbon de Parme, de dochter van prinses Irene. In 2003 beschuldigde hij het koningshuis van afluisterpraktijken en het dwarsbomen van zijn bedrijf Fincentives. Hij werd gesteund door zijn vrouw en de zaak werd breed uitgemeten in de pers.

In 2004 maakte het stel bekend te gaan scheiden.