AMSTERDAM - Prins Harry wordt gevaarlijk snel een schande voor Groot-Brittannië. Dat zegt een royaltyfotograaf van The Sun in een interview met BBC News. Arthur Edwards volgt de Britse royals al dertig jaar op de voet.

In het actualiteitenprogramma Hardtalk, dat donderdagavond wordt uitgezonden, noemt Edwards de 22-jarige prins een 'geweldig leuke jongen', maar hij vindt het hoog tijd dat Harry wat aan zijn gedrag doet. "Hij is nu een legerofficier en het wordt tijd dat hij zich daarnaar gaat gedragen."

Mishandeling

Edwards bekritiseert de roodharige prins voor het opstootje met enkele paparazzi vorige week. "Als hij daadwerkelijk had uitgehaald naar een fotograaf hing hem, vanwege zijn militaire positie, nu een aanklacht voor mishandeling boven het hoofd."

Harry wilde een paparazzo aanvliegen, nadat deze hem fotografeerde buiten een nachtclub. "Hij weet dat paparazzi hem volgen als hij naar die clubs gaat", legt Edwards uit. "Het hoort bij de royals en zijn moeder Diana wist daar mee om te gaan."

Waardigheid

De 66-jarige fotograaf bewondert de leden van de koninklijke familie, die 'hun waardigheid behouden, zelfs in moeilijke tijden'. "Ze kijken recht in de lens, terwijl ze zich van binnen misschien vreselijk voelen", vertelt Edwards. "Dat is wat we Harry opnieuw aan moeten leren."