AMSTERDAM - Whitney Houston krijgt de voogdij over haar dochter Bobbi Kristina. Dat heeft een rechter in Californië bepaald.

Op 24 april is de scheiding tussen de 43-jarige zangeres en de vader van het kind, Bobby Brown, officieel. Houston kon haar tranen woensdag niet bedwingen toen ze de uitspraak aanhoorde. Brown was niet bij de zitting aanwezig.

In de rechtszaal verklaarde de popster dat ze geen alimentatie nodig heeft van haar toekomstige ex-man. Ze vertelde ook dat haar 14-jarige dochter niet op haar vader kan rekenen.

Onbetrouwbaar

"Hij is onbetrouwbaar", zei de zangeres. "Als hij zegt dat hij langskomt, komt hij soms opdagen, maar meestal blijft hij weg."

In oktober vroeg Whitney na een huwelijk van veertien jaar de scheiding aan op grond van 'onoverkomelijke geschillen'. De 'The Bodyguard'-actrice en de 38-jarige Brown hadden een tumultueuze verhouding.

Verslaving

De zanger, die hits scoorde met 'My prerogative' en 'Two can play that game', werd meermaals gearresteerd voor drugs- en alcoholgerelateerde zaken. Houston kampte ook met een drugsverslaving ten tijde van haar huwelijk. Zij kwam twee keer in een afkickkliniek terecht.