AMSTERDAM - Het VH1-programma All Access: Skin Deep gaat onder het mes. De show, die draait om de plastische chirurgie bij Michael Jackson, wordt ontdaan van fragmenten waarin teveel wordt ingezoomd op Jackson's aangezicht. Het programma wordt deze week uitgezonden in Amerika.

Vertegenwoordigers van VH1 weigeren te verklaren over het hoe en waarom van de beslissing. In All Access: Skin Deep bespreken artsen de behandelingen die Jackson onderging. Onder hen bevindt zich ook Dr. Steve Hoefflin, die de zanger als eerste behandelde. "Ik opereerde Michael midden jaren '70, omdat hij ontevreden was met zijn neus. Hij vond hem te groot en dat was voor mij een goede reden hem te behandelen."

Hoefflin was ruim twintig jaar Jackson's plastisch chirurg en mat hem ook een kuiltje in zijn kin aan. Hij opereerde hem voor het laatst in 1998. Hij denkt dat de operatiemanie van de zanger geworteld zit in pesterijen die hij als kind onderging. "Hij heeft het me zelf verteld en iedereen zou zich erin kunnen vinden. Hij is ook maar een mens."