AMSTERDAM - Rick Nieman, presentator van RTL Nieuws, heeft geen hoge pet op van collega Albert Verlinde. Het gezicht van RTL Boulevard bedrijft volgens Nieman geen zuivere journalistiek.

"Dat Albert zijn eigen shows aankondigt en verkoopt vind ik nogal dubbel", stelt de journalist in Vara TV Magazine.

Ook de beloning van Verlinde is volgens hem buiten alle proporties. "Albert Verlinde, hoorde ik, krijgt bij RTL meer salaris dan alle nieuwslezers bij elkaar."

De showbizzexpert en theaterproducent zou inmiddels 900 duizend euro verdienen voor zijn dagelijkse programma. "Daar kun je alle nieuwslezers van betalen en dan houd je nog over", rekent Nieman voor.

Musicals

In RTL Boulevard krijgen de voorstellingen die de 45-jarige Verlinde met zijn productiebedrijf V&V op het podium brengt regelmatig aandacht. Zo werden lange items uitgezonden over de musicals 'Doe maar!', 'Grease' en 'Fame'.

Op het persoonlijke vlak botert het evenmin tussen de twee collega-presentatoren. "Albert zie ik nooit." Ooit sprak hij Verlinde aan op een interview, waarin hij kritiek had geuit op RTL Nieuws.

"Als je dat vindt, heb ik hem gemaild, zég het dan tegen ons", klaagt de 41-jarige Nieman. "Ik heb niet eens een reactie gekregen."