AMSTERDAM - Frans Bauer is drie keer aan de dood ontsnapt. Dat staat te lezen in de biografie 'Frans Bauer', die volgende week verschijnt.

Volgens de moeder van de populaire zanger was Frans een gevaarlijk kind. "Al in de box was Frans vreselijk wild en onrustig. Hij klom en hing en deed. Ik moest hem continu in de gaten houden", aldus moeder Bauer.

In de biografie vertelt ze dat Frans in zijn jeugd tot drie keer aan toe aan de dood ontsnapt is. Zo rende Frans als klein jongetje een keer zomaar de straat op vlak voor een bus langs. "De buscahuffeur zat met zijn handen voor zijn ogen achter het stuur", zo vertelt Frans' moeder in het boek.

Dik

Ook werd Frans vroeger op school gepest omdat hij dik was. "Als kinderen Frans pestten met zijn overgewicht, sloeg hij er gewoon op los. Huilen deed Frans bijna nooit. Hij kon wel tegen een stootje", zo staat te lezen in de biografie.

Huwelijksbootje

De 33-jarige volkszanger viel onlangs 23 kilo af. Ook maakte hij enkele weken terug bekend dat hij in het huwelijksbootje stapt met zijn vriendin Mariska.