AMSTERDAM - Het privéleven van Justin Timberlake is natuurlijk voer voor roddelbladen. En daar is de zanger op zijn zachtst gezegd niet blij mee. "Ik vind het verachtelijk", zegt hij zelfs in een interview met het Amerikaanse blad Details.

"Ze maken een soap van het leven van mensen. Het is een smerig spelletje waar ik niet aan wil deelnemen."

De 26-jarige zanger doelt behalve op zijn eigen bestaan op dat van zijn ex-vriendinnen Britney Spears en Cameron Diaz. Met beide vrouwen had hij langdurige relaties die breed zijn uitgemeten in de pers.

Negatiefs

"Ik zou nooit iets negatiefs over wie dan ook vertellen. Veel van de mensen waar over geschreven wordt, gaan mij aan het hart."

Timberlake is wel wat gewend. Hij staat al van jongs af aan in de schijnwerpers. Als jochie van 12 maakte hij deel uit van de populaire The Mickey Mouse Club, waar ook Spears en Christina Aguilera als kind aan meededen. Later zong hij in boyband 'N Sync, om in 2002 als soloartiest door te breken met het album 'Justified'.

Slikken

"Ik had zo hard geprobeerd een r&b-zanger te zijn", vertelt Justin over zijn carrière tot nu toe. "En toen kreeg ik een Grammy voor beste popplaat. Dat was even slikken, maar sindsdien doe ik wel gewoon wat ik wil."

Vorig jaar kwam zijn tweede soloalbum uit, 'FutureSex/LoveSounds'. Van dat album kwamen hits als 'SexyBack' en 'My love'.