AMSTERDAM - Chelsy Davy is woedend op haar vriend Harry, omdat hij een warme vriendschap zou onderhouden met een presentatrice. Dat meldt de Britse krant Daily Star.

Vorige week verschenen foto's van de 22-jarige prins die een fotograaf aanviel voor de deur van een trendy Londense club. Hij was daar op stap geweest met de 29-jarige tv-presentatrice Natalie Pinkham.

Naar verluidt heeft de 21-jarige Chelsy uit woede besloten om niet naar Londen te komen om afscheid te nemen van de roodharige prins, die in mei naar Irak vertrekt. "Ze is momenteel zo boos, dat ze bang is om iets te zeggen waarvan ze spijt krijgt", vertelt een goede vriend van het stel tegen de Daily Star. "Ze zit nu in New York en blijft daar als hij vertrekt naar het oorlogsgebied."

Wintersport

Het lijkt erop dat Chelsy, die opgroeide in Zimbabwe en in Kaapstad woont, is geaccepteerd in de koninklijke kringen. Zo ging ze vorig jaar al mee op wintersport en is ze, als vriendin van de prins, uitgenodigd voor een herdenkingsconcert voor zijn overleden moeder prinses Diana, dat in juli wordt gehouden.

Chelsy is net afgestudeerd en maakt nu een wereldreis. In de herfst komt de blondine naar Bristol, waar ze politicologie wil studeren.