AMSTERDAM - Hilary Duff zegt nooit gewichtsproblemen te hebben gehad. De druk die zij voelt om dun te zijn wordt veroorzaakt door de media, zo vertelt zij deze week in het Amerikaanse tijdschrift People.

Roddelbladen suggereerden de afgelopen jaren regelmatig dat Duff aan de eetstoornis anorexia nervosa zou lijden.

De 19-jarige blondine, die zowel zingt als acteert, vindt dat de media 'veroordelend en gemeen' zijn. Te dun of te dik, het is volgens haar nooit goed. "Mensen kunnen gemeen zijn, en als je onzeker bent kan dat pijn doen."

Richie

Het slanke figuur van de tienerster is al jaren onderwerp van gesprek, net als dat van beroemdheden als Nicole Richie, Lindsay Lohan en Mary-Kate Olson.

Duff, van wie dinsdag de nieuwe cd 'Dignity' verschijnt, beklaagde zich al eerder over de manier waarop bladen en websites over haar figuur schrijven. Daarmee behoort ze tot een steeds grotere groep vrouwelijke sterren die er genoeg van heeft dat gewicht zo vaak onderwerp van gesprek is.

Rel

Voormalig topmodel Tyra Banks schopte onlangs een kleine rel in haar talkshow, nadat zij op het internet was bespot om haar volslanke figuur. In tranen beklaagde de donkere schone zich over de kritiek op haar heupen en billen.

De Britse actrice Kate Winslet kreeg onlangs een schadevergoeding van het Britse blad Grazia, dat ten onrechte had beweerd dat de filmster een dieetarts zou hebben bezocht.